The Wu Family Reception Hall, early 17th century

Unknown artist, expand_more

This three-bay reception hall was originally part of a traditional Suzhou-style courtyard house located in the east Dongting district near the present town of Dongshan. Built in the early 1600s by the Wu family, it served as the main ceremonial hall (zhongtang) of a traditional upper-class home. It was a public space where elders carried out rituals honoring their ancestors, received guests, entertained family and friends, and celebrated family events like birthdays, anniversaries, and weddings. As the most important room in a Confucian household, it was set with grand examples of fine furniture, hung with calligraphic panels declaring Confucian values, and decorated with fine-art objects to express the social status and wealth of the family as well as its cultural refinement and artistic taste.

Explore

Audio

Wu Reception Hall Ancestors (when installed as such) (#549)
Details
Title
The Wu Family Reception Hall
Role
Artist
Accession Number
98.61.1
Curator Approved

This record has been reviewed by our curatorial staff but may be incomplete. These records are frequently revised and enhanced. If you notice a mistake or have additional information about this object, please email collectionsdata@artsmia.org.

Does something look wrong with this image? Let us know

Show Detail

Zoom in on the left to the detail you'd like to save. Click 'Save detail' and wait until the image updates. Right click the image to 'save image as' or copy link, or click the image to open in a new tab.